Köpvillkor

Köp

Vid beställning över Internet träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Förstasortering

Alla produkter är handgjort skandinaviskt glas med tillverkarens kvalitetsmärkning för förstasortering. För att garantera att produkten håller den utlovade kvalitén synas alla produkter en extra gång av KostaBodaArtGallery Du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitét.

Prisgaranti

Kosta Boda Art Gallery har som målsättning att alltid vara det bästa alternativet för dig som vill köpa konstglas. Förutom marknadens bästa service till våra kunder innebär det även att vi skall ha marknadens bästa pris. Har du handlat hos oss och inom 30 dagar hittar samma produkt billigare i någon annan e-handel återbetalar vi mellanskillnaden. Jämförelsen skall göras med fraktkostnaden till en svensk leveransadress inräknad.

Priser

Alla priser inkluderar moms och eventuella tullavgifter förutsatt att någon av nedanstående länder är leveransadress.

Alla erbjudanden gäller så långt lagret räcker.

Frakt

Alla produkter som visas i butiken finns för omgående leverans, förutom limiterat glas där leveranstiden är 2-5 dagar. Vid eventuell försening kontaktas du av vår kundtjänst och har då som konsument rätt att häva köpet utan kostnad om så önskas. Återbetalning sker oftast omgående, senast inom 30 dagar.

Alla leveranser sker i samarbete med UPS, FEDEX eller DHL. Till privatpersoner i Sverige skickas ordrar med DHL Service Point till ett utlämningsställe nära dig. OBS! Paketet ligger kvar på utlämningsstället i 14 kalenderdagar. Vi har inte möjlighet att leverera till boxadresser.

Sverige

Fraktfritt vid köp över 500 SEK,

annars fraktkostnad 69 SEK

Belgien, Danmark, Frankrike, Luxemburg, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Österike

Fraktfritt vid köp över 100 EUR

annars fraktkostnad 9 EUR

Övriga Europa

Fraktfritt vid köp över 300 EUR

annars fraktkostnad 19 EUR

USA och Canada

Fraktfritt vid köp över 500 USD,

annars fraktkostnad 29 USD

Australien, Hong Kong, Japan och Sydkorea

Fraktkostnad 400 SEK

För leveranser till övriga delar av världen vänligen kontakta kundtjänst för mer information.

DHL transportvillkor

UPS Transportvillkor

FedEx Transportvillkor

Leveranstid

Normal leveranstid är 1-5 arbetsdagar inom EU och 2-8 arbetsdagar till övriga delar av världen från det att en godkänd beställning mottagits.

Har inte beställningen levererats på avtalad tid har kunden rätt att häva köpet. Vid hävt köp kommer kunden att återfå pengarna inom 7 dagar.

30 dagars öppet köp

Du har alltid 30 dagars öppet köp på alla våra varor. Du kan alltså returnera varan inom 30 dagar från det att varan levererats och få tillbaka beloppet du betalt. Varan skall vara i oförändrat skick, d v s får inte vara använd men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt.

Varan skall skickas i retur i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. I övrigt läs mer under "Retur". Kunden står för returfrakt. Vi kan ombesörja returfrakten med UPS/DHL på ett tryggt sätt till ett fast pris av 99 kr inom Sverige.

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars lagstadgad ångerrätt av ditt köp men KostaBodaArtGallery erbjuder dig ytterligare 16 dagar för din trygghet. Detta innebär att du har totalt 30 dagars ångerrätt på alla våra varor och kan alltså returnera varan inom 30 dagar från det att varan levererats och få tillbaka beloppet du betalt. Varan skall vara i oförändrat skick, d v s får inte vara använd men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt.

Varan skall skickas i retur i originalförpackningen och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. I övrigt läs mer under "Retur". Kunden står för returfrakt. Vi kan ombesörja returfrakten med UPS på ett tryggt sätt till ett fast pris av 99 kronor inom Sverige.

Vid utnyttjande av ångerrätten, vänligen kontakta vår kundservice 0478 - 87 87 00 eller info@kostaboda-artgallery.com

Garanti/Reklamation

Naturligtvis har du garanti på alla produkter köpta av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då varan levererats.

Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag, se www.konsumentverket.se

Åberopar kunden garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och därför inte täcks av garantin står kunden för eventuell hanteringskostnad. Vår auktoriserade personal kommer i första hand avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått kunden. Kunden står för fraktkostnader om kunden åberopar garanti.

Vid godkänd reklamation återbetalas eventuella kostnader på samma sätt som betalningen skett, har betalningen skett med kreditkort kommer samma kontonummer krediteras. Återbetalning sker så snart ett ärende avslutats.

På Trygg e-handels inrådan kan vi även garantera att alla våra varor kan användas i Sverige.

Vid garantiärenden, vänligen kontakta vår kundservice 0478 - 87 87 00 eller info@kostaboda-artgallery.com

Retur

Vid retur måste du kontakta vår kundservice på telefon 0478 - 37 90 07 eller info@kostaboda-artgallery.com för att få ett returnummer och en returavi. Varan skall skickas i retur i originalförpackningen. Det är ditt ansvar att varan kommer till oss i oskadat skick, se därför till att varan emballeras väl. Du står för returfrakten.

Vi kan ombesörja returfrakten med UPS på ett tryggt sätt till ett fast pris av 99 kronor inom Sverige oavsett hur många varor du returnerar vid ett och samma tillfälle.

Returen är inte godkänd förrän vi kontrollerat varan. Vid godkänd retur återbetalas summan på samma sätt som betalningen skett, har betalningen skett med kreditkort kommer samma kontonummer krediteras. Återbetalning sker så snart en godkänd retur mottagits. Vid ej godkänd retur returneras varan och frakt debiteras. Vara som kommer i retur utan giltigt returnummer returneras till kunden och frakt debiteras.

Momsfritt för företag inom EU

Företag som är momsregistrerade i ett EU land annat än Sverige och som kan uppge ett giltigt EU-momsnummer debiteras inte svensk moms 25%. Priserna på webbplatsen visas med moms, momsen dras av i kassan efter det att du loggat in eller nyregistrerat dig. Vi levererar endast till den adress där företaget finns registrerat. För att kontrollera om ett momsnummer är giltigt kan du använda länken nedan.

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

Betalning med kort

KostaBodaArtGallery.com hanterar säkra kortbetalningar i samarbete med DIBS, Ecster, Visa och MasterCard.

Kortbetalning är säkert för dig som kund. Säljföretaget kommer inte att ta del av dina kortuppgifter. Dessa skickas krypterat via vår betalväxel DIBS, som uppfyller kraven för PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), direkt till din bank. För din säkerhet täcks du även av bankens försäkring vid otillbörlig debitering. Försäkringen gäller även om säljföretaget hamnar i likvidation eller går i konkurs. Vid misstanke om otillbörligt kortköp stoppas betalningen av banken, det är därför viktigt att du följer instruktionerna noga och uppger korrekta uppgifter vid betalning.

Förskottsbetalning

Vill du inte använda kreditkort kan du sätta in pengarna direkt på vårt konto. Du måste betala in hela beloppet på vårt konto inom 5 dagar, annars annulleras beställningen. Uppge alltid ditt ordernummer vid betalning. Vi skickar produkterna så fort vi mottagit din betalning.

Faktura, Ecster

Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura utan avgift. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Grundkraven för att få betala mot faktura är följande: Du har fyllt 18 år, har en stadigvarande inkomst av tjänst, har minst 120 000 kr i årsinkomst, har inga betalningsanmärkningar och är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka. Sedvanlig kreditprövning görs vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas av Ecster. För personlig service kan du ringa till Ecsters kundtjänst på telefon 0771-675 700 (vardagar 08-20, lördagar 10-18, söndagar 10-18).

Här kan du läsa mer om Ecsters hantering av personuppgifter: https://www.ecster.se/filer/hantering-av-personuppgifter

Delbetalning Ecster

Fordran enligt denna faktura är överlåten på Ecster och skall betalas till Ecster. Vid utebliven eller försenad betalning debiteras påminnelseavgift med fn 60 kronor, samt dröjsmålsränta med 24% från fakturans förfallodag. Vid delbetalning öppnas ett konto åt dig hos Ecster och du kommer få ett kontoavtal skickat till din hemadress. För varje kontofaktura tillkommer en administrativ avgift om f.n. 29 kronor och den rörliga årsräntan är f.n. 14.59 procent. Om du väljer att utnyttja ett kreditbelopp om exempelvis 5 000 kronor under 12 månader blir den effektiva räntan för krediten 24,12 procent och totalt belopp att betala 5688 kronor. Har du valt att delbetala en faktura hos Ecster sedan tidigare debiteras det kontot automatiskt om du väljer att delbetala denna faktura. Se https://www.ecster.se/delbetalning för med information.

Faktura, Klarna

Har du ett svenskt personnummer eller organisationsnummer kan du bli fakturerad och betala i efterskott. För hanteringskostnaden vid fakturering tar vi ut en avgift på 39 kr. Klarna hanterar vår fakturering, har du frågor gällande faktureringen är du välkommen att kontakta Klarna på telefon 08 - 120 120 00. När du väljer faktura som betalningsmetod i kassan kommer en sedvanlig kreditprövning att genomföras vilket innebär att Klarna inhämtar en kreditupplysning. Vid betalningspåminnelse tillkommer lagstadgad avgift på 60 kr samt dröjsmålsränta enligt räntelagen. Vid inkasso tillkommer inkassoföretagets kostnader och avgifter.

Delbetalning

Genom ett samarbete med Klarna kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Du kan ha från 1000 kr upp till 50 000 kr på ditt delbetalningskonto. Alla köp du gör via Klarnas delbetalningstjänst sammanställs på en kontofaktura månatligen.

Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp. I kassan väljer du betalningsalternativet Delbetalning Klarna och önskad typ av delbetalning. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt.

Klarna kommer skicka ett kontoavtal för underskrift hem till dig om ditt köp är högre än 1500 kr. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert.

Läs mer om de allmänna kontovillkoren på http://www.klarna.se/vilkor

Effektiv ränta vid köp om 10,000 kr med delbetalning på 12 månader är f.n. 12,31 %. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Klarna inhämtar en kreditupplysning. Har du några ytterligare frågor eller funderingar ar du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 00.

Reklamation / fel vid leverans

Skulle någonting ha blivit fel i er leverans, fel eller skada på en vara, fel vara eller fel antal varor kontaktar du vår kundservice på telefon 0478 - 87 87 00 eller info@kostaboda-artgallery.com. Felet skall anmälas inom skälig tid efter det att varan mottagits. KostaBodaArtGallery står för alla kostnader inklusive transport vid en godkänd reklamation.

Vid reklamationer tillämpas konsumentköplagen, se www.konsumentverket.se.

KostaBodaArtGallery förbinder sig att alltid följa ARN (Allmänna Reklamationsnämndens) rekommendationer.

Transportskador

Synliga skador på godset skall anmälas till vår kundtjänst på telefon 0478 - 87 87 00, e-post info@kostaboda-artgallery.com eller till UPS/DHL inom skälig tid efter upptäckten. Dolda transportskador skall anmälas till vår kundtjänst på telefon 0478 - 87 87 00, e-post info@kostaboda-artgallery.com eller till UPS/DHL inom skälig tid då de upptäcks.

Ej utlösta paket

Beställda men ej utlösta paket debiteras med full frakt och returfrakt samt 395 SEK inklusive moms för våra kostnader. Specialbeställda varor debiteras fulla värdet samt frakt och returfrakt.

Sekretess och hantering av personuppgifter

När du lägger en beställning eller registrerar dig som kund uppger du dina personuppgifter. I samband med din beställning eller registrering godkänner du att vi lagrar och använder dessa uppgifter för att fullfölja vårt åtagande gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation vi har med dig för att kunna tillhandahålla den service du förväntar dig av oss.

KostaBodaArtGallery.com kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part, undantag gäller våra partners. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen rättas eller tas bort utan någon anledning. Kontakta i så fall Kundservice.

Cookies

KostaBodaArtGallery.com använder cookies för att tillhandahålla en smidig, väl fungerande e-handel. Cookies används bland annat för att hantera innehållet i din kundvagn samt din inloggning. Om din webbläsare är inställd för att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att lägga din beställning över internet. Du kan i så fall enkelt ändra denna inställning i din webbläsare.

Minderåriga

Vi ingår inte avtal med minderåriga (personer under 18 år) utan målsmans skriftliga godkännande.

Kontakt

Våra kontaktuppgifter är: KostaBodaARtGallery Ringugnsgatan 11, 216 16 Malmö, tel 0478 - 87 87 00, info@kostaboda-artgallery.com och vårt organisationsnummer är 556784-3411.