utstallningar
UTSTÄLLNINGARBERTIL VALLIEN PÅ BOSJÖKLOSTER (21/5 - 20/9)

I sommar visar Kosta Boda ett urval av Bertil Valliens glas på Bosjökloster. Urvalet består av dekorativa samlarobjekt inklusive serier av “Vertical Journey” och ”Brains” signerade Bosjökloster 2020.


ULRICA HYDMAN VALLIEN – EN PARADISATTACK

Folkkära och färgstarka Ulrica Hydman Vallien är för många mest känd som glasformgivare. Men hon var en allkonstnär vars penna och penslar alltid var i rörelse. Utställningen ”En paradisattack” visar hur liv och konst var ett för henne, och hur energin och glädjen också bär på ett mörker.


SWEDISH SUMMER

Utställningen Swedish Summer handlar om att vara i Sverige på sommaren. Om kontrasterna mellan paraplydagarna med skyfall och dagarna med gassande sol. Dagarna man går runt och huttrar av kyla och dagarna man håller på att nästan förgås av värme. I konsthallen huserar utställningen traditionsenligt på nedre plan. Med årets utställning firar Kjell Engman 20-års jubileum på Ekerums Konsthall.


VI ÄLSKAR GLAS!

En utställning om glas som tänjer gränser, glas som är tidlöst och glas som bidrar till en vackrare vardag och ger liv åt minnesvärda ögonblick.
Besök utställningen på Kosta Boda Art Gallery, Kosta.